Cum se manifestă simptome și semne de prostatita la barbati

Insidios masculin boala este prostatita. Simptomele prostatitei pot fi diverse, în funcție de forma de boala. Uneori, în faza inițială de dezvoltare a bolii asimptomatice. Și este foarte dificil de sine stătător de a recunoaște și de a diagnostica prostatita. Dar mai înainte va fi identificată o problemă, cu atât mai repede și fără consecințe la ea se poate scăpa. De multe ori ascunsa latentă forma treptat în prostatita cronică. De acest lucru și periculoasă această masculină boală. Urologi din întreaga lume recomanda bărbaților să viziteze în mod regulat de specialiști. În plus, orice boală este mai bine să previi, decât pe termen lung și greu de tratat. În acest articol vom examina principalele simptome și semne de prostatita la barbati, se disting lor de bază, modalitățile de manifestare.

Cum se manifestă simptome și semne de prostatita la barbati

Tipuri de prostatita

Toate simptomele prostatitei sunt clasificate în funcție de tipul și varietăți de boli. Dar, ce este prostatita? Deci, prostatita, numit proces inflamator infecțios în prostată la bărbați. În principal sunt afectate glandular și țesutul conjunctiv. O atenție deosebită acestei probleme a început să acorde încă din 19 secol. În acele vremuri, cu fiecare an numărul de pacienți prostatita, rapid a crescut. Prin urmare, a fost necesar pentru a dezvolta un complex de terapie.

Astăzi, primele simptome de prostatita la bărbați pot apărea la vârsta de 21-50 de ani. Un tânăr intră în zona de risc cu mult timp, ca să ducă o viata sexuala activa. Din păcate, statisticile arată că doar 25 % din populația de sex masculin regulată a vizitat de specialiști urologi. Și mai mult decât 10% din acest număr diagnosticat cu prostatita diferite forme. De aceea este atât de important de a avea loc un sondaj de două ori pe an.

Clasificate prostatita poate fi de diferite tipuri. Astfel, în funcție de etiologie, se disting următoarele tipuri de prostatita:

 • Infecțios;
 • Stagneaza;
 • Specific;
 • Nu specific;
 • Amestecat.

În funcție de zona afectată de prostată doctor subliniază folicular, cataral, parenchimatoase, degenerative, abces de prostată, granulomatoase, scleroza prostatei. Tipuri principale, cu care medicii încep să clasificarea și stabilirea diagnosticului, este prostatita acută și cronică. Nu tratamentul complex al prostatitei cronice provoacă adenom de prostata, cancer de prostata, scleroza organului.

De asemenea, tipul de prostatita se poate determina și prin patogeneza:

 • Urethrogenic;
 • Hematogene;
 • Calculoasa;
 • Canalicular;
 • Endocrine;
 • Alergica.

Simptomele acute forme de prostatita

Bacteriană acută prostatita apare pe fondul bacteriene leziuni de prostată e. coli, enterococi, stafilococi, la Klebsiella, pseudomonas un băț și alte tipuri de agenți patogeni. În unele cazuri, forma acută prostatita poate dezvolta după efectuarea biopsiei de prostată.

prostatita la barbati

Primul simptom al acestei forme de prostatita este o creștere a temperaturii corpului la 39-40 de grade Celsius. În acest sens, diferite măsurători pot arăta cu totul diferite de temperatura. Astfel, prin măsurarea temperaturilor în gură, indicatorii vor fi în regulă. Același lucru se întâmplă și în cazul măsurării în axila. Și iată de măsurare a temperaturii rectal mod de a va arata prea exagerate de indicatori.

În cazul în care procesul se dezvoltă rapid, temperaturile vor fi specificate în orice formă de măsurare. Alte simptome de prostatita apar imediat după creșterea temperaturii corpului. Este senzațiile de durere, care se extind asupra:

 • Partea de jos a abdomenului, a spatelui;
 • Zona scrotului;
 • Picioare;
 • Partea inferioară a spatelui;
 • Anus;
 • Organele pelvine.

De asemenea, semnul caracteristic acută bacteriană prostatitei este urinari. Nevoia la toaleta mult, devin tot mai frecvente pe timp de noapte. În acest proces, omul neapărat simte dureri, dureri, disconfort, senzație de arsură. De asemenea, pot fi majorate inghinal ganglionii limfatici, apar frecvente constipație. Printre alte simptome, este de remarcat și semne de intoxicație a organismului, care se manifestă în formă de slăbiciune generală, dureri musculare, dureri de cap, amețeli, oboseală sporită.

Este de remarcat faptul că atunci când orice formă de prostatita este perturbată activitatea sexuală a tinerilor. La pacienții cu inflamatorii procesul în timpul ejaculare in lichidul seminal poate detecta impurități de sânge. Același comportament poate apărea și în timpul urinării. În astfel de cazuri, joacă un rol important în timp util excursie la doctor. La urma urmei, de antialgice nu scapa de probleme, ci doar va agrava situația pacientului.

Simptomele cronice de prostatita bacteriană

Cronică forma de prostatita declanșat toate aceleași bacterii, ca și acută de tip sale. Dar, în "cronica", boala duce la ignorarea tuturor semnelor de boala. De asemenea, acest lucru se poate întâmpla, în cazul în care primele semne de prostatita au fost "șterse", boala a procedat practic asimptomatice. La urma urmei, nu fiecare bărbat cu o ușoară grețuri, dureri de cap, oboseala va fugi la un medic urolog. Acută simptomatologia ar putea foarte repede să treacă, iar procesul inflamator este încă în curs de dezvoltare.

Simptomele de acest tip de boli sunt aceleași ca și în forma acută. Dar, acestea apar numai în perioada de acutizare. Aproape întotdeauna omul simte disconfort la urinare. Procesul poate fi intermitent, lent. Senzațiile de durere la urinare nu sunt de la începutul și de la sfârșitul anului. Iar nevoia de toaletă, devin tot mai frecvente în orice moment al zilei. Este important de știut că prostatita cronică este forma recidivanta, și semne se vor manifesta din nou după un timp.

Este de remarcat faptul că prostatita cronică este însoțită de o semnificativă scădere a vieții sexuale. Cicatrizarea țesutului prostatei la inflamatorii procesul încalcă relația de terminatii nervoase cu centrul excitării. Astfel, în primul rând, bărbatul începe să se plângă de ejaculare prematura. Apoi erectie nu este rezistentă, nu stabil. De multe ori ea nu este suficientă pentru efectuarea integrală a actului sexual. Sunt reduse și senzație plăcută de intimitate. Toate acestea afectează în mod negativ starea psihică a pacientului, dispare libidoul. Viața sexuală fizzles.

Printre alte simptome, este important de remarcat și astfel:

 • Descărcare de gestiune din uretra, după defecare, exerciții fizice;
 • Permanente dureri durere;
 • Modificarea culorii pielii în perineu;
 • Obstrucție de conducte, ceea ce duce la supurație;
 • Retenție urinară.

Semne că stagnează prostatita la barbati

Stagneaza tip de prostatita este adesea numit cronică non-bacteriene inflamarea prostatei. Este atipice de fel de boli. Principalele semne de astfel de forme sunt senzațiile de durere în neobisnuite pentru prostatitei locuri — sciatica teren, dureri de picioare. Din cauza unor astfel de localizare atipica, adesea, boala este diagnosticată nu este adevărat. Prin urmare, tratamentul este complet greșită. Și inflamație în prostată continuă să se dezvolte, de a recruta cifrei de afaceri a acestora.

Senzațiile de durere când stagnante prostatita întotdeauna sunt însoțite și de simptome:

 • Erecția slabă;
 • Durere in timpul erectiei;
 • Ejacularea precoce;
 • Scăderea apetitului sexual;
 • Lipsa de orgasm.

Cu timpul, durerea se extinde la zona testiculelor, uretra si anal. Urinare, de asemenea, frecvente și dificultăți. Disconfort poate fi simtit in zona zona perineului, în partea de jos a abdomenului. În acest caz, durere ascuțită va da în penis și rect. Pot fi unele dificultăți și în procesul de defecare.

Există o altă formă de prostatita, asimptomatice prostatita. Din denumirea în sine, devine clar că această boală nicidecum nu se manifestă. Acest tip de prostatita descoperă accidental, atunci când orice altă clinic inspecția. Astfel, în analiza de urină a pacientului identifică un nivel crescut de leucocite. De asemenea, diagnostica prostatita în absența simptomelor în timpul directă intervenție chirurgicală în prostatei.

Cum să recunoască la începutul prostatita?

Prostatita este o boala complexa. El este însoțit nu numai de lângă dereglărilor fiziologice, dar există și tulburări psihologice. Toate simptomele bolii duc bărbați în dumneavoastră de depresie, starea depresivă. Toate acestea pot duce la o completă lipsă de viata sexuala, depresie. De aceea este atât de important să se efectueze complet tratamentul prostatitei.

Pentru a pune un diagnostic precis poate fi doar un doctor urolog. Dar să recunoască primele simptome de prostatita poate fi și de sine stătător în auto-diagnosticare. Suficient doar pentru a asculta-ti corpul, senzațiile. Suspecta boala poate fi astfel prezentat:

 • Senzații neplăcute în timpul tranzitului intestinal;
 • Senzație de arsură în perineu (de lungă sau de scurtă durată);
 • Nevoia frecventa la toaletă;
 • Greu procesul de urinare;
 • "Șterse" orgasm;
 • Fatigabilitate;
 • Permanent starea de stres post traumatic;
 • Reducerea de erectie.

Este de remarcat faptul că aceste simptome se pot manifesta nu toate odată. Dar, cel puțin în cazul uneia dintre ele, trebuie să se consulte cu un medic. La urma urmei, în timp util tratamentul prostatitei întotdeauna trece repede și cu succes. Și iată cronică este o formă de inflamație a prostatei practic incurabil, și duce la consecințe grave.

Metode de tratament a prostatitei

Orice tratament începe întotdeauna cu diagnosticul. De foarte multe ori medicii diagnosticat acută și o formă cronică de boală numai din cauza ignoranței bărbați primele simptome ale bolii. Dar primele clopote au fost, dar nu au primit atenția cuvenită. Chiar si la frecvente oboseală mai bine pentru a vizita un medic. Conform rezultatelor de cercetare poate fi identificat motivul principal pentru o astfel de stare.

Deci, diagnosticul de prostatita la bărbați poate avea loc după cum urmează:

 • Ecografie de prostată;
 • Insuflare degetul diagnostic;
 • Sondajul a pacientului;
 • Cercetarea secretului prostatei;
 • Frotiu din uretra;
 • Analiza de urină;
 • Analiza de sânge.

Pentru a obține prostatic pentru studii de laborator, trebuie să rectal masaj de prostata. Dar, în cazul prostatitei acute de a face acest lucru imposibil. Dacă suspectați pe acută forma destul de ultrasunete de cercetare și analiză de urină, care sunt complet confirma sau respins acest diagnostic.

Tratamentul prostatitei, de obicei, se efectuează ambulatoriu. Există două principii de bază ale terapiei complexe bărbați: antibacterian tratament pentru asanare a focarelor de infecție, și activități pentru a consolida și normalizarea fluxului sanguin în prostată (fizioterapie, masaj, gimnastica). Vorbind despre de droguri tratamentul, o condiție obligatorie este administrarea de antibiotice. De asemenea, medicul trebuie neapărat desemnează medicamente anti-inflamatorii, medicamente pentru eliminarea durerii.

În cazul complex al prostatitei cronice, cauza recidivelor este imunodeficiența. Prin urmare, în astfel de cazuri, medicii prescriu în paralel cu antibiotice și astfel de medicamente:

 • Diutsifon;
 • Ridostin;
 • Neovir;
 • Likopid.

Schema de tratament a prostatitei alese pentru fiecare pacient individual. Același lucru este valabil și durata cursului. După trecerea completă a cursului de antibiotice este important de a spori imunitatea. Prin urmare, de ceva timp, omul ar trebui să ia immunomodulirutee mijloc de multivitamine complexe. De înaltă eficiență în tratamentul prostatitei este diferit de electroforeză și lavaj uretrei cu o soluție specială. Astfel încât să puteți ucide complet toate bacteriile care pot provoca o boală, și de a scăpa omul de posibile recidive.

19.07.2020