Pastile eficiente pentru prostatită la bărbați

pastile pentru tratamentul prostatitei

Problemele cu prostata sunt însoțite de sindromul durerii severe, alte semne ale procesului inflamator, care provoacă disconfort sever. Pastilele selectate corect pentru prostatită vor ajuta să facă față rapid disconfortului, să prelungească stadiul de remisie în patologia cronică.

Lista medicamentelor

Prostatita este o inflamație a prostatei. Boala este însoțită de un tablou clinic viu, dar majoritatea bărbaților ignoră simptomele periculoase, merg la medic cu forme deja avansate ale bolii. Diagnosticul în timp util și tratamentul adecvat vă vor ajuta să faceți față rapid problemei, să evitați impotența, infertilitatea și alte consecințe periculoase.

În tratamentul prostatitei, se utilizează o abordare integrată; se utilizează antibiotice, analgezice, medicamente pentru a elimina spasmul și a restabili procesul normal de urinare. Remediile naturale, medicamentele homeopate, vitaminele și imunomodulatoarele trebuie luate pentru a preveni recidiva.

Antibiotice

Medicamentele antibacteriene din grupul fluorochinolonelor, tetraciclinelor și macrolidelor sunt prescrise pentru forma bacteriană a prostatitei. Au capacitatea de a pătrunde în prostată și de a se acumula în țesuturile acesteia.

Dacă prostatita este cauzată de stafilococi și streptococi, va ajuta un preparat natural, care conține un extract de echinacee, sunătoare, lemn dulce, tija de aur. Medicamentul are un efect bacteriostatic împotriva acestor agenți patogeni, normalizează funcționarea glandei prostatei, reduce riscul de a dezvolta adenom de prostată, îmbunătățește potența și starea psiho-emoțională.

Important!Orice băuturi alcoolice sunt contraindicate în timpul tratamentului cu antibiotice. Este necesar să reduceți nivelul de activitate fizică, asigurați-vă că respectați regimul de băut - consumați cel puțin 1, 5 litri de apă curată pe zi.

Antiinflamator

Pe fondul prostatitei, congestia apare întotdeauna în organele pelvine, care devine cauza dezvoltării proceselor inflamatorii. Medicamentele naturale vă vor ajuta să faceți față disconfortului.

A fost dezvoltat un nou medicament, ale cărui tablete conțin 100 mg de extract de prostată, au acțiune antiinflamatoare, prostatotropă. Medicamentul face față în mod eficient umflării glandei, restabilește funcția secretorie și îmbunătățește tonusul muscular al pereților vezicii urinare. Este prescris pentru prostatita cronică pentru a preveni exacerbările. Regimul de tratament - 1 comprimat dimineața și seara timp de 30 de zile, repetați cursul la fiecare 6-12 luni. Medicamentul este bine tolerat de pacienți de diferite vârste, reacțiile adverse sunt rare, singurul dezavantaj este prețul ridicat.

Analgezice

Sindromul durerii de diferite grade de intensitate este unul dintre principalele semne ale prostatitei, prin urmare, analgezicele și antispastice sunt printre primele prescrise în timpul tratamentului.

Important! Cu forme avansate ale bolii, umflarea severă, sindromul durerii severe, medicamentele hormonale sunt utilizate în terapie. În ciuda eficacității lor ridicate, aceste medicamente au multe contraindicații și efecte secundare, deci trebuie luate sub supravegherea constantă a unui medic.

Blocante alfa

Alfa-blocantele sunt incluse în schema de tratament pentru orice formă de prostatită. Ei relaxează mușchii netezi ai uretrei, elimină spasmele, ceea ce contribuie la o mai bună ieșire de urină.

Important!Blocanții adrenergici și relaxanții musculari elimină doar manifestările neplăcute ale prostatitei și nu cauza dezvoltării acesteia.

Imunomodulatori

Medicamentele cu efecte imunomodulatoare sunt prescrise pentru a stimula apărarea organismului, pentru a spori eficacitatea tratamentului medicamentos.

Pe lângă imunomodulatori, complexele vitaminice vor contribui la îmbunătățirea funcționării sistemului imunitar.

Homeopat

Medicamentele homeopate, chineze, devin din ce în ce mai populare pentru tratamentul prostatitei, deși eficacitatea multora dintre aceste medicamente nu a fost dovedită, ele pot fi cumpărate numai în farmacii specializate sau comandate online.

Important!Unul dintre primele semne ale prostatitei este o problemă cu urinarea, dorința nocturnă de a goli vezica. Dacă începeți tratamentul într-un stadiu incipient, puteți face fără a lua medicamente puternice, vindeca boala rapid și fără consecințe.

Cum să o alegi pe cea potrivită

Alegerea medicamentelor depinde de forma, severitatea, tipul bolii, vârsta pacientului și prezența altor boli cronice. Prin urmare, înainte de a începe tratamentul, este necesar să se consulte cu un urolog, pentru a trece toate testele necesare.

Ce trebuie luat în considerare atunci când alegeți medicamente:

  • medicamentele antibacteriene sunt ineficiente împotriva virușilor și ciupercilor, dacă prostatita este cauzată de boli cu transmitere sexuală, medicul poate prescrie mai multe medicamente;
  • medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene nu trebuie consumate cu ulcer, tendință la sângerare, patologii severe ale rinichilor, ficatului;
  • vitamine, homeopatie, medicamente naturale - medicamente auxiliare, dar nu de bază pentru tratamentul prostatitei;
  • unele medicamente provoacă o scădere puternică a tensiunii arteriale, deci ar trebui să o măsurați în fiecare zi la aceeași oră.

Principala regulă în timpul terapiei este respectarea strictă a instrucțiunilor de utilizare a medicamentelor. Depășirea dozelor recomandate nu duce la o recuperare mai rapidă, dar provoacă apariția unor reacții negative.

Prostatita este una dintre cele mai frecvente boli masculine și este diagnosticată tot mai mult la bărbații de vârstă mijlocie. Motivele dezvoltării bolii sunt diferite, dar în orice caz, tratamentul pe termen lung este necesar folosind medicamente din diferite grupuri.