Tratamentul prostatitei - medicamente eficiente pentru prostată

Prostatita este o boală inflamatorie a prostatei. Mulți factori sunt implicați în dezvoltarea bolii. Grupul de risc include bărbații cu inactivitate fizică, supraponderali, după 50 de ani. Patologia se manifestă prin tulburări ale sistemului genito-urinar. Medicamentele eficiente pentru prostatită ajută la ameliorarea simptomelor și afectează cauza acestora. Alegerea medicamentelor se efectuează numai de către medicul curant.

medicamente pentru prostatită

Ce să lupți cu prostatita

Medicamente, proceduri de fizioterapie, remedii externe, masaj, tehnici neconvenționale, dietă, terapie prin efort - toate acestea sunt măsuri pentru tratamentul prostatitei. Cele mai eficiente medicamente nu vor fi la fel de eficiente precum susține producătorul dacă pacientul nu respectă alte reguli de terapie. Medicamentele pentru inflamația prostatei vizează eliminarea procesului inflamator, eliminarea stagnării și normalizarea circulației sanguine. Pentru a realiza acest lucru, medicul prescrie medicamente din diferite grupuri, în funcție de forma patologiei și de caracteristicile cursului clinic.

Ce simptome deranjează un bărbat cu o inflamație a prostatei:

  • disconfort și durere în timpul golirii vezicii urinare;
  • dorinta frecventa de a urina;
  • durere în timpul mișcărilor intestinale;
  • simptome generale de intoxicație;
  • durere în perineu, care radiază spre partea inferioară a spatelui;
  • temperatura corpului crescută, frisoane.

În cursul cronic al patologiei, complexul simptomatic este agravat. Astfel de tulburări precum durerea de tragere constantă la nivelul spatelui inferior, iritabilitatea, insomnia, senzația de arsură în uretra se alătură. Adesea, prostatita neglijată afectează funcția sexuală, ducând la ejaculare dureroasă și disconfort în timpul actului sexual.

În stadiul inițial al patologiei, medicamentele pentru prostată vor ajuta la ameliorarea simptomelor, iar exercițiile fizice și dieta prescrise de medic vor elimina cauzele probabile. În acest caz, tratamentul va fi cât mai rapid și eficient posibil. Dacă ignorați manifestările patologiei pentru o lungă perioadă de timp, vă puteți confrunta cu complicații grave, până la necesitatea îndepărtării chirurgicale a prostatei.

Medicamente esențiale pentru tratament

Pentru tratamentul inflamației prostatei se utilizează agenți din grupele de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, alfa-blocante, antibacteriene, imunomodulatoare. În plus, medicul poate recomanda complexe de vitamine, suplimente alimentare și medicamente pentru a crește potența.

Odată cu flora bacteriană însoțitoare, antibioticele sunt neapărat prescrise. Acest lucru se face numai de către medic după examinare. Agenții antibacterieni cu un spectru larg de acțiune sunt prescriși mai des. Auto-medicația cu medicamente din grupul de antibiotice este interzisă, deoarece acestea au multe reacții adverse, necesită alegerea corectă a dozei și a duratei tratamentului.

Antibioticele se administrează sub formă de pilule o dată pe zi. Cursul tratamentului durează de obicei 3 zile, dar poate fi prelungit de către medicul curant. Au efecte antibacteriene, antifungice și antiprotozoale.

Antibioticele cu penicilină provoacă adesea dezvoltarea alergiilor. Dacă apar simptome, trebuie să vă informați imediat medicul. Specialistul va schimba medicamentul pentru tratament și va oferi tratament simptomatic pentru a elimina consecințele.

pastile pentru prostatită

Remedii eficiente pe bază de plante

Terapia complexă medicamentoasă pentru prostatită poate include preparate pe bază de plante. Sunt eficiente pentru îmbunătățirea fluxului sanguin, microcirculației, ameliorarea inflamației și stimularea proceselor de recuperare. Aceasta nu este întreaga listă a proprietăților lor utile, prin urmare, pentru majoritatea bărbaților cu prostatită, vor fi utile.

Medicamentul de producție indian este indicat pentru prostatită pentru a întări în general sistemul imunitar. Este potrivit pentru îmbunătățirea funcției sistemului genito-urinar. Disponibil sub formă de pilule, administrat de două ori înainte de mese.

Eficacitatea medicamentului va crește dacă, în cursul tratamentului, omul trece la o dietă sănătoasă, reducând cantitatea de grăsimi consumate, zahăr, alcool, sare. Conține ginseng, calamus, lemn de santal, cuișoare, ghimbir și alte plante. Medicamentul este bun, deoarece poate fi combinat cu orice medicament.

Există un medicament indian eficient care are efecte antiinflamatorii și prostatotrope. Instrumentul îmbunătățește microcirculația în țesuturile deteriorate, îmbunătățește spermatogeneza. Beneficiile sale constau, de asemenea, în reducerea congestiei și disuriei.

Compoziția produsului conține plante precum salată de busolă, suvarnavanga, jagirea frumoasă, orchis masculin, leptadenia cu plasă și altele. Medicamentul este produs sub formă de tablete, administrate de două ori pe zi în perioada inițială a bolii. Pe măsură ce vă recuperați, doza este redusă. Este contraindicat numai în caz de intoleranță la componentele individuale din compoziție.

Vitamine și suplimente alimentare

În timpul tratamentului prostatitei, este extrem de important pentru un bărbat să completeze echilibrul vitaminelor și microelementelor care lipsesc în organism. În acest scop, medicul vă poate recomanda administrarea de complexe vitaminice și suplimente alimentare. Aportul sistematic al acestor fonduri va contribui la creșterea rezistenței organismului și la îmbunătățirea bunăstării generale.

Medicamentele au efecte antioxidante, imunomodulatoare, tonice și antiinflamatoare. Conțin componente benefice pentru prostată, precum vitamina E, zinc, glicină, semințe de dovleac, cupru și altele. Împreună, aceste substanțe ajută la ameliorarea umflăturilor, la normalizarea și îndepărtarea secrețiilor, la menținerea echilibrului hormonal. Compoziția fondurilor conține, de asemenea, L-glutamină și L-alanină, care sunt antioxidanți.

Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene

Având în vedere că procesul inflamator se află în centrul prostatitei, tratamentul va fi însoțit de utilizarea de antiinflamatoare. Acestea ameliorează durerea, elimină febra, reduc umflăturile, iar unele mai ajută la subțierea sângelui și elimină congestia.

AINS pentru inflamația prostatei acționează prin reducerea prostaglandinelor implicate în dezvoltarea răspunsului inflamator. Au efecte antipiretice, antiinflamatorii, puternice analgezice. Se disting prin costul redus și eficiența relativ ridicată, dar în același timp au multe reacții secundare și contraindicații.

Blocante adrenergice pentru tulburările de urinare

Efectul terapeutic al blocantelor adrenergice este după cum urmează:

  • eliminarea simptomelor acute asociate cu scurgerea urinei afectată;
  • îmbunătățirea permeabilității uretrei;
  • o scădere a frecvenței recidivelor în prostatita cronică;
  • reducerea presiunii prostatei asupra uretrei.

Aceste medicamente sunt, de asemenea, necesare pentru prevenirea inflamației purulente. Procesele stagnante ale prostatei și vezicii urinare pot duce la infecții și acumularea de puroi. Când tensiunea și spasticitatea uretrei sunt ameliorate, stagnarea trece și ea.

Blocanții adrenergici sunt utilizați cu succes în forme acute și cronice de patologie. Au un efect analgezic pronunțat, excluzând dificultatea de a urina, ameliorează spasmul și tensiunea vezicii urinare, a uretrei și a prostatei.

Imunomodulatoare pentru uz extern

Pentru a crește rezistența organismului, se utilizează agenți din grupul imunomodulator. Acestea sunt prezentate sub formă de tablete și supozitoare rectale.

Supozitoarele sunt prescrise în paralel cu terapia cu antibiotice. Se folosesc de 2 ori pe zi, cursul tratamentului este în medie de 15 supozitoare. Acestea sunt prescrise pentru patologia acută și cronică, iar durata terapiei și dozarea sunt determinate de medicul curant.

supozitoare pentru prostatită

În timpul tratamentului prostatitei, diferite medicamente sunt combinate cu alte efecte terapeutice. În acest caz, este important ca un medicament să nu excludă acțiunea celuilalt. Având în vedere faptul că fiecare medicament are contraindicații, auto-medicația este foarte descurajată. Trecerea terapiei conform instrucțiunilor medicului vă va permite să scăpați de patologie într-un timp scurt, fără a risca sănătatea altor organe și sisteme.